Een geslaagde missie

Jaren geleden zat ik privé op een verjaardag aan tafel met een man die mij tussen neus en lippen door vroeg naar mijn werk. “Jij hebt toch dat bureau voor personeelsdiensten, wat doe je nu eigenlijk precies, en hoe werkt dat?” Een vraag die niet zo nonchalant was als hij het deed voorkomen. Mijn uitleg over onze missie en passie: mensen inzetten in hun kracht, doen waar je blij van wordt en vooral kijken naar de talenten en die in de volle breedte tot hun recht laten komen raakte bij hem een gevoelige snaar.

De overstap

Wat bleek: hij zat niet lekker in zijn vel in zijn baan ondanks een vaste aanstelling (waarvan hij de zekerheid hoog waardeerde) en een prima salaris. Diverse verkennende gesprekken volgden, en naarmate ik deze man beter leerde kennen, ontstond een beeld. Ik zag de match qua persoonlijkheden en basisvaardigheden voor een kans bij een werkgever in een totaal andere branche. Dat zou een risicovolle stap voor hem betekenen, omdat onze man hiervoor zijn zekerheden op werkgebied zou moeten opgeven en bovendien was het werkveld totaal nieuw voor hem. Ook was het een stap met risico voor de beoogde werkgever, er zijn immers geen garanties dat een dergelijke overstap succesvol zal zijn. Beide partijen gaven ons hun vertrouwen en waagden deze stap, nadat wij hier uitgebreid over hadden gesproken en alle mitsen, maren, plussen en minnen, voor- en nadelen hadden afgewogen.

De match

Deze overstap gaf onze man de kans zich in de breedte te ontwikkelen en zich een andere materie eigen te maken. Dit beviel beide partijen zo goed, dat deze samenwerking jarenlang stand hield. Echter, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en de oude branche bleef ook trekken. Tijdens de werkzaamheden kwam hij in contact met een bedrijf waarvoor zij af en toe klussen uitvoerden. Dit bedrijf was actief binnen beide branches waarin onze man inmiddels goed onderlegd was. Na enkele gesprekken kwam alles bij elkaar, en ging onze man bij dit bedrijf aan het werk. Hoe mooi is het dat hij inmiddels een vast contract heeft gekregen en hij van zijn beide passies zijn werk heeft kunnen maken?

Missie geslaagd

Ik vind dit een prachtig succesverhaal. De talenten van onze man zijn in deze baan volledig inzetbaar en hij heeft weer de zekerheid die hij zocht. Wij hebben met beide bedrijven een goede verstandhouding, en we weten dat wij in de toekomst altijd talent bij hen onder de aandacht kunnen brengen. Ik zeg: missie geslaagd!

Blijf op de hoogte

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en vacatures!

Facebook
“Mijn ervaring met Zwartewaterland Personeelsdiensten is het krijgen van goede, persoonlijke begeleiding, met als resultaat: werk dat bij me past en waar ik met plezier naartoe ga!”
Sandra Vos | ForTop B.V.

Over ons

Met onze dienstverlening in de regio zijn we onderscheidend op het gebied van personeelsdiensten. Door te investeren in een persoonlijke relatie weten we wat er speelt en ontdekken we de talenten van onze kandidaten. Daardoor kunnen we de juiste combinaties maken. Het tot stand brengen van die juiste combinatie: dát is onze uitdaging!

Over ZWPD

Bel mij

Laat je telefoonnummer achter en we bellen je binnen een werkdag.

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyklaring.

Een ogenblik geduld…
Zwartewaterland Personeelsdiensten
Kantoor ZWPD Kom langs in ons kantoor!
Je vindt ons op Handelskade 25a, 8064 DV Zwartsluis.